12 Eylül 2011 Pazartesi

2.BÖLÜM- LAS VEGAS !!!

Amerika gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.!!

New York'ta geçen dört günün ardından uçakla Los Angeles'a gittik.
Oradan araba kiralayıp tekrar Los Angeles'a dönmek üzere 2-3 gün için Las Vegas'a yol aldık.
Yollarda bana ilginç gelen şey, "car pool "adı altında ayrı bir şerit yapmış Amerikalılar, bu şeritte sadece 2 ve 2'den fazla yolcusu olan arabalar gidebiliyor.
Bu kurala uyulmaması halinde ise 325 Dolar gibi büyük para cezası var. Burada amaç insanların tek başına araç kullanmalarını engelleyerek özellikle işe gidip gelirken paylaşımı arttırarak trafik yoğunluğunu azaltmakmış.
Güzel bir uygulama, bizde de böyle bir uygulama olsa nasıl olurdu acaba diye düşünürken aklıma komik komik şeyler geliyor:))) Emniyet şeridini ihlal eden bir toplum olarak bu şeridin hali ne olurdu? pek iç açıcı olmazdı sanırım..
Çölün ortasındaki, kavurucu sıcakların hakim olduğu bu şehre, kurak düzlükleri aşa aşa vardık. LasVegas hikayemize görsellerle başlayalım isterseniz...



Alttaki fotoğraflar kaldığımız otelden Las Vegas manzaraları.. her yer dünyaca ünlü yapıtların modelinde ilginç oteller ve ışıklı binalarla dolu..









Gömlek : Newyork Chinatown
Tayt : Zara
Ayakkabı : Zara
Kolye: Newyork designer's market 
Çanta: Michael Kors








Ünlü markaların bulunduğu Crystals alışveriş merkezindeyiz!!



Bellagio otelinin hemen karşısında Las Vegas'ın popüler Fransız restoranı Mon Ami Gabi'de yemek yerken aşağıdaki muhteşem su gösterilerini de izleme imkanı bulabiliyorsunuz. Müzik eşliğinde gerçekleşen bu görsel şölen her yarım saatte bir Bellagio otelinin havuzunda gerçekleşiyor. Biz de bu tekrarlayan şovu defalarca tadını çıkara çıkara izleyebildik.



Las Vegas'a gittiğinizde hangi otelde kalırsanız kalın mutaka diğer otelleri de gezmeyi unutmayın. Las Vegas'ın 5 yıldızlı 3 otelinden biri olan (Taksicinin yalancısıyım :)) Bellagio'nun lobisindeki özel dizayn cam tavan görsellerini aşağıda sizin için fotoğrafladım.

Yalnız dikkat edin otelleri gezerken kumar salonlarından sakınamıyorsunuz. Ben de kollu makinalardan bu seyahatte Black Jack masasına terfi ettim :)) Ufak miktarlarla kontrolü kaybetmeden oynamak çok zevkliymiş. Inanamazsınız Las Vegas'ta heryerde kumarhane var!! Las Vegas havaalanında bile...




Las Vegas biliyorsunuz Casino'ları kadar showları ile de ünlü bir şehir. Haftanın her günü her zevke hitap eden sayısız gösteri dünyanın dörtbir yanından gelen izleyiciler ile buluşuyor. Biz de fırsattan istifade Cirque du Soleil'in "O" gösterisini izleme imkanı bulduk. Fotoğraf çekmek yasaktı, ama ben yine de sizin için internetten derlediğim fotoğrafları aşağıda sizinle paylaştım :)) Su ile akrobasi ve dansın buluştuğu, muhteşem sahne ve dekorları ile nefes kesen bu gösteriyi hepinize tavsiye ederim.







Las Vegas'a gitmişken Grand Canyon 'u helikopter uçuşuyla görmeden dönmek olmazdı tabiki...Biz Maverick adında bir tur şirketiyle anlaşıp Grand Canyon'u görmeye gittik. Çok iyi hizmet veren bir şirketti, sizi otelinizin önünden alıp 20 kişilik özel uçakla helikopter alanına götürüyorlar, 40 dakikalık harika helikopter gezisinden sonra Grand Canyon parkına gidiyorsunuz, orada doğa yürüyüşü yapıp sizin için hazırlanan öğle yemeğini yiyip tekrar 40 dakikalık uçuş sonrası otelinize bırakılıyorsunuz. Biz çok memnun kaldık size de tavsiye ederim.



Uçağımızda hostes olmadığı için uçuş güvenliği ile ilgili bilgileri yolculara ben veriyim dedim :)))))



















Şimdilik bu kadar,  bir sonraki durağımız San Francisco!! beni takip etmeye devam..
Öpüldünüz!!

4 yorum:

Fashionlicious Girl dedi ki...

çok güzel bir post olmuş:)

Kevser Demirkıran dedi ki...

didem bayıldımm yaff, fotolar da nefis.. lensler cidden işe yaramış bebişim ;)

dodimoda dedi ki...

Fashionlicious çok teşekkürler, Amerika postlarım devam ediyor..güzel yorumlarını bekliyorum sevgiler:)))

dodimoda dedi ki...

Kevsercim yorumunu geç gördüm kusura bakmai evet lensler oldukça güzel onlarla çekim yapmak bir harika!!